contact

Mautic Marketing Automation

Covide CRM geïntegreerd met Mautic Marketing Automation

Marketing Automation? Wat is dat nou weer?

Marketing Automation is kort door de bocht het automatiseren van je online marketing.

Kan dat dan?
De vraag stellen, is hem deels beantwoorden.
Ja, dat kan!

Marketing Automation is hèt medium anno 2016 om een paraplu te maken voor

  • elke met SEO en SEA geoptimaliseerde website
  • e-mailmarketing (bijvoorbeeld) via Mailchimp
  • Social Media marketing

en zo grotendeels geautomatiseerd gekwalificeerde leads te realiseren om zo meer kans te maken met je Sales.
De gekwalificeerde leads komen namelijk pas in Covide gereed te staan voor de salesmensen, wanneer de lead reeds voldoende ‘punten heeft gescoord’.

Dit is hoe het werkt:

  • Een potentiële nieuwe klant meldt zich via SEO, SEA of Social Media op je website. Hij kan daar volledig anoniem rondkijken.
  • Op een gegeven moment wil hij graag meer weten en geeft hij je zijn mailadres. Vanaf dan is hij niet meer volstrekt anoniem en kan je hem ook meer informatie geven. Via bijvoorbeeld e-mail in combinatie met de juiste pagina’s op je website of een verzoek om bepaalde whitepapers. Je kan hem dus KLANTgericht de door hem gewenste informatie geven.
  • Elke keer wanneer er op een bepaalde manier interactie plaat heeft, krijgt de prospect punten van het systeem. Op enig moment wordt duidelijk (doordat hij bijvoorbeeld 50 punten heeft verzameld, dat de prospect persoonlijk benaderd moet worden. De potentiële klant gaat AUTOMATISCH over van Marketing naar (Covide) Sales.
  • Je beschikt daarmee in je Covide over een meteen gekwalificeerde lead als nieuwe prospect.

Marketing Automation dus?

Marketing Automation is de consistente communicatie met potentiële leads door middel van een persoonlijke, effectieve communicatie strategie gebaseerd op verzamelde inzichten van hun behoeftes en activiteiten. Het helpt je tijd te winnen door repeterende marketing handelingen en salestaken via voorgedefinieerde schema’s met als doel om belangrijke en nuttige informatie centraal op te slaan om sales teams te helpen om te focussen op de werkelijk potentiële klanten en leads op het juiste moment. Lees voor de mogelijkheden vooral eens dit artikel op MarketingFacts.

Waarom nog zo weinig bekend in Nederland?

Alhoewel Marketing Automation echt niet een compleet nieuw fenomeen is (het hiervoor aangehaalde en gelinkte artikel werd geplaatst in juli 2012), blijken nog maar weinig bedrijven er gebruik van de maken. Wellicht heeft dat te maken met enerzijds de behoorlijk hoge kosten van de bekende systemen (zie onderin de tabel onderaan deze pagina) en de ook niet misselijke kosten voor het opzetten van zo’n systeem en daarna het onderhouden. Want wie met Marketing Automation begint, is er ook door evalueren en bijstellen constant mee bezig als onderdeel van de totale marketing.

Covide is net als Salesforce zelf geen marketingtool

Basis onder Covide is Samenwerken en Partnership. Binnen Covide hebben we wel het één en ander gedaan om jou te helpen de relatie met je bestaande klanten te onderhouden. Er zijn via de Campagnemodule ook absoluut mogelijkheden een brug te bouwen naar nieuwe business. Maar Covide is natuurlijk niet een marketingtool.

Covide heeft voor Mautic Marketing Automation gekozen

En zoals marktleider Salesforce het systeem Pardot heeft omarmd en geïntegreerd aanbiedt, zo kiezen wij voor de integratie van Covide met Mautic. Met onze Open Source geschiedenis eigenlijk een heel logische keuze. In september van 2015 nog eens extra bevestigd doordat Mautic juist die maand de prestigieuze 2015 BOSSIES Open Source Award van InfoWorld heeft gewonnen.


Meer weten

Overzicht van Mautic ten opzichte van de ‘grote’ systemen

Mautic Marketo InfusionSoft Hubspot Pardot Eloqua
A/B Tests
Automated Drip Marketing
Email Marketing
CRM Integration
Event Management
Landing Page & Form Creator
Lead Analysis
Lead Management
Lead Scoring
List Management
Smart Lead Capture Forms
Social Media Integration
Web Activity Monitoring
CMS Integration
Multiple Email Service Providers
eCommerce Integration
Self-Hosted Landing Pages
Self-Hosted Software
Price Range $0
(if Self Hosted)
$895/month – $3,295+/month $199/month – $379/month $200/month – $2,400+/month $1,000/month – $3,000+/month $2,000/month – $3,000+/month
Setup & Training Fees $0
(if Self Hosted)
$0 $2,000 $500 – $2,000 $0 $2,500
Limiting Factor None Number of Contacts Number of Contacts Number of Contacts Number of Contacts Number of Contacts


Meer weten

mautic is open source marketing automation
Covide CRM