De belangrijkste taak van de leider is om meer leiders te scheppen

by Willem Massier on 8 november 2016 Reacties uitgeschakeld voor De belangrijkste taak van de leider is om meer leiders te scheppen

De belangrijkste taak van de leider is om meer leiders te scheppen

‘Leiderschap wordt niet gedefinieerd door het uitoefenen van macht,’ schreef Mary Parker Follett bijna honderd jaar geleden, ‘maar door de autonomie te vergroten van diegenen die geleid worden. De belangrijkste taak van de leider is om meer leiders te scheppen.’

Ik las het de afgelopen zomer in een prachtig artikel van Rutger Bregman. Zelden heb ik duidelijker verwoord gezien, waarmee ik al zoveel jaren rond loop en waarvoor ik in 1999 begon met het platform, dat anno 2016 Covide heet. En ik dacht, dat het wellicht een goed idee was om een oude blog opgepoetst opnieuw te plaatsen in deze week, waarin iemand juist wel werd gekozen, omdat hij macht zegt te willen uitoefenen.

De belangrijkste taak van de leider is
om meer leiders te scheppen.

Niet zaken als efficiency, effectiviteit, samenwerken en klantgerichtheid lijken anno 2016 van belang, maar of er wel mooie rapporten gegenereerd kunnen worden. En daarvoor hebben organisaties steeds meer tussenlagen nodig.

Rutger schrijft: “In de jaren veertig werd ook al geschreven over ‘platte organisaties’ en ‘bottom-upmanagement.’ In de jaren zestig werd de komst van ‘organische bedrijven’ al voorzien. En in de jaren negentig hadden we het al over ‘lerende organisaties’ in de ‘kenniseconomie.’ Managementgoeroes schreven de ene na de andere bestseller over ‘het einde van de hiërarchie.’

Dit is exact, wat ik in 1999 beoogde. Ik wilde geen tussenlagen, geen trafficmanagers. Ik wilde ZELF weten wie, wat, wanneer en waar aan het doen was en vond het van even groot belang, dat iedereen dat ook van mij wist. Transparantie! Lean en meaningful werken. Met betrokken medewerkers.

Ik wilde een systeem, waardoor iedereen wist wie waarvoor verantwoordelijk was, zodat niemand kon zeggen, dat hij dacht dat iemand anders het zou doen, als hij zelf verantwoordelijk was. Dat zou hij ook niet willen overigens. Daarvoor is hij veel te betrokken op het team, de klant en het project.

Dat systeem werd Covide (Coöperative Virtual Desktop), omdat we de interne organisatie (met op elkaar betrokken mensen) èn de klantgerichtheid met elkaar wilden integreren. We bouwen er samen met klanten aan sinds 1999. (Surf naar https://www.covide.nl/leider-of-baas als je wilt lezen, hoe we dat hebben vertaald.)

Maar als je het aangehaalde artikel van Rutger Bregman leest, dan ontdek je, hoe de werkelijkheid zo totaal anders is, dan wat op grond van interessante bronnen als Triodos en het zakenblad The Economist zou mogen verwachten. Er zijn de afgelopen jaren niet veel minder, maar juist meer managers gekomen.

“Als er bezuinigd moet worden,
dan kúnnen managers in eigen vlees snijden –
maar meestal vliegen hun ondergeschikten er als eerste uit.
Dit heeft alles met macht te maken.”

Rutger: “… er is één plek waar de manager het nog prima doet: de werkelijkheid om ons heen. Kijk maar naar deze cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS):

  • Het aantal managers in Nederland: meer dan 2,5 miljoen.
  • De groei van het aantal ‘algemeen directeuren’ tussen 2004 en 2014: 63 procent.
  • De snelst groeiende beroepsgroep tussen 1996 en 2014: ‘managers zorginstellingen.’

Nederland heeft nog nooit zoveel managers gehad als in onze moderne netwerksamenleving. We zijn zelfs koploper in Europa. (Dat we koploper zijn in Europa, blijkt uit onderzoek van professor Alfred Kleinknecht.)”

Dank Rutger. Duidelijk!

Met ons systeem bedoeld voor transparantie en zo weinig mogelijk managementlagen hebben we blijkbaar een heel lastige boodschap. Ondanks onderzoeksrapporten blijven directies en aandeelhouders geloven in een weg die uiteindelijk niet leidt naar meer maar naar minder succes.

We weten al heel lang dat werknemers floreren als ze meer vrijheid krijgen, of ze nu laag- of hoogopgeleid zijn. Zodra ze hun managers té serieus nemen, loopt de boel zelfs in de soep. Dit bleek onder ander uit onderzoek van de Canadese professor Marylène Gagné.

Het zal aan mijn grenzeloos optimisme liggen en de gedachte, dat uiteindelijk aandeelhouders en directies wakker gaan worden en ontdekken, waar de gezamenlijk missie van leidinggevenden en medewerkers ligt: samen de schouders zetten onder een succesvolle onderneming.

Willem Massier

Willem MassierDe belangrijkste taak van de leider is om meer leiders te scheppen

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?