3 brommerverzekeringen om te overwegen

Blog 3 brommerverzekeringen om te overwegen

Je hebt een nieuwe gave brommer uitgezocht en je kunt niet wachten op er de straat mee op te gaan. Maar voordat je je nieuwe brommer de weg op kunt nemen, moet je een aantal dingen regelen. Allereerst moet je hem kopen en op jouw naam laten zetten. Het is belangrijk dat je hem op je eigen naam zet, wanneer je een ongeval hebt en de verzekering er achter komt dat hij niet op je naam staat, loop je het risico een fikse boete te moeten betalen. Daarnaast moet je in Nederland voor elk voortuig een verzekering hebben zodra je de weg op gaat. Het is dus slim om dit van tevoren al goed te bekijken en te regelen. Je kunt een brommerverzekering vooraf regelen en op je aankoopdatum in laten gaan, wel zo makkelijk! Maar welke verzekeraar kies je?

Optie 1 - Univé

Bij Univé kun je kiezen uit WA, WA+ of Allrisk dekking. Daarnaast heb je een aantal mogelijkheden om je bromfiets aanvullend te verzekeren. Zo kun je in het geval van een ongeluk ook juridische hulp krijgen als je een conflict hebt met iemand die ook bij het ongeval betrokken was. Ook kun je kiezen voor ongevallenverzekering of pechhulp. Univé helpt je dan verder als je niet verder kunt met je brommer. Bovendien heb je je gekozen verzekering binnen enkele momenten afgesloten en bouw je bij Univé schadevrije jaren op. 

Optie 2 - Centraal Beheer

Ook Centraal Beheer laat je kiezen uit WA, WA+ en Allrisk dekkingen. Je kunt je brommerverzekering van Centraal Beheer aanvullen met juridische hulp, pechhulp in Nederland en opzittendenverzekering. Je bouwt helaas geen schadevrije jaren op als je een brommer verzekering hebt van Centraal Beheer. 

Optie 3 - InShared

InShared houdt het simpel en overzichtelijk. Daarom biedt InShared twee dekkingen aan voor je brommerverzekering. Dit zijn WA en Allrisk dekkingen. Voor de meeste mensen is het verschil tussen WA+ en Allrisk qua prijs niet groot genoeg en kiezen de meeste mensen met een nieuwe scooter liever voor een Allrisk dekking. Dit maakt de keuze voor jou een stukje makkelijker. Bij InShared bouw je ook schadevrije jaren op die je eventueel mee kunt nemen naar een andere verzekeraar en kun je aan het einde van het jaar een bedrag terugkrijgen dankzij de Jaarbeloning van InShared.

Welke dekking kies je?

Je moet voor je brommer minimaal een WA-verzekering hebben. Dit is de basis verzekering die je alleen verzekert tegen schade die je bij een ander aanricht. Daarnaast kun je dus kiezen voor WA+ of Allrisk. Deze lijken meestal veel op elkaar, maar een Allriskverzekering bied net wat meer zekerheid. Over het algemeen kun je het beste kijken naar de waarde van je brommer. Een nieuwe brommer is nog veel waard en kun je dus het beste Allrisk verzekeren. Koop je een tweedehands brommer? Dan is een WA-verzekering meestal voldoende.

Recente berichten