Contra-expertise van Schadeoplossing Nederland

Blog Contra-expertise van Schadeoplossing Nederland

Een contra-expert, waar heb je hem voor nodig? Stel je hebt schade in huis opgelopen door bijvoorbeeld brand- of waterschade, dan bel je de verzekeraar op om de schade te melden. Bij een grotere schade stuurt de verzekeraar een schade-expert langs en deze gaat de schade bekijken en inventariseren. Daar komt een schadebedrag uit voort die de verzekeraar op je rekening zal storten zodat jij de schade kan (laten) herstellen.

Je gaat op zoek naar een hersteller, je vraagt verschillende offertes op en komt er langzaam maar zeker achter dat het bedrag dat de verzekeraar heeft gestort, totaal niet toereikend is. Daar zit je dan. Je moet je spaargeld aanspreken of misschien wel een lening afsluiten. Het kan je veel financiële problemen opleveren terwijl het ook heel anders had kunnen aflopen.

Anders? Ja, want je hoeft niet enkel afhankelijk te zijn van het oordeel van de schade-expert. Zo’n schade-expert heeft op deze manier veel te veel invloed op de levens van gedupeerden van schade. Dat moet anders en dat kan ook anders, namelijk met een contra-expert.

De contra-expert kun je zien als een onafhankelijke schade-expert. Het woord onafhankelijk is het enige en ook het belangrijkste verschil. Hij werkt namelijk niet voor verzekeraars of aangesloten belangenorganisaties. Hij heeft er totaal geen belang bij dat jij minder geld krijgt uitgekeerd door de verzekeraar. De contra-expert werkt namelijk niet voor de verzekeraar. Sterker nog, deze contra-expert wordt door jou ingeschakeld en hij werkt dus voor jou. Je belangen worden op een juiste en eerlijke manier voorop gesteld.

Wat is dan het verschil in schadeafwikkeling?

Bijna iedereen die onze contra-expert in de arm heeft genomen heeft een positief verschil ondervonden in de uitkering van de schadevergoeding. Niet gek, want er is echt iemand die voor je opkomt. Behalve het schadebedrag verloopt de afwikkeling van de schade ook nog eens aanzienlijk soepeler en sneller, wel zo fijn! Helemaal bij brand- of waterschade wanneer je eigen huis onbewoonbaar is verklaard door de schade. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost krijgen zodat je weer lekker thuis kunt wonen!

Brand-, water-, storm- of inbraakschade

Ons onafhankelijk expertisebureau houdt zich bezig met de contra-expertise van bovenstaande schades in of om woningen, kantoren en bedrijven. Schade aan auto’s nemen wij niet in behandeling. Wij hebben ons bewust gespecialiseerd zodat wij het beste resultaat kunnen behalen voor deze specifieke groep gedupeerden.

Wat betaal ik daar nou voor?

Vaak, als je het niet eens bent met een schade-expert, betekent dit dat je verzekerd bent. Tenzij je natuurlijk op eigen kosten een schade-expert hebt laten komen. Iedere woonhuis verzekerde (inboedel of opstal) in Nederland heeft recht op een eigen contra-expert. Het feit dat je daar recht op hebt, betekent dat je niet zelf voor deze kosten hoeft op te draaien. De contra-expert declareert zijn kosten namelijk bij je verzekeraar. Je merkt daar verder niets van.

Dat je verzekeraar deze kosten moet betalen is misschien wel dé reden waarom je zo weinig hoort over de mogelijkheid van contra-expertise. De verzekeraar moet namelijk deze kosten vergoeden én ook nog eens een hoger schadebedrag. Er wordt dus absoluut geen reclame voor gemaakt door de verzekeraars in Nederland.

Waarom zou de verzekeraar hiervoor betalen?

Dat recht waar we het net over hadden, is een recht dat is vastgelegd in de Nederlandse wet en daardoor ook in de polisvoorwaarden van iedere inboedel- of opstalverzekering. De verzekeraar heeft dus weinig keus. Een voorwaarde is dat de kosten voor contra-expertise wel redelijk moeten zijn, maar dat is bij Schadeoplossing Nederland altijd het geval en dus geen probleem.

Help ik heb schade! Wat nu?

Natuurlijk is het belangrijk dat je áltijd eerst de verzekeraar op de hoogte stelt van je schade. De schade-expert komt langs en brengt je daarna het nieuws over de te verwachten vergoeding. Ben je het daar niet mee eens? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Sta je op straat door de omvang van de schade en reageert de verzekeraar niet snel genoeg? Neem ook dan zo snel mogelijk contact op met Schadeoplossing Nederland. Wij zorgen dat er schot in de zaak blijft en regelen indien nodig vervangende woonruimte. Wacht in zulke situaties niet. Wij helpen je bij belangrijke keuzes die vaak al aan het begin van de schadeafwikkeling gemaakt moeten worden.

Laat je ontzorgen van begin tot eind door de contra-expertise van Schadeoplossing Nederland!

Meld jouw schade vandaag nog op onze website!

Recente berichten