De belangrijkste benodigdheden voor beginnende hoveniers

Blog De belangrijkste benodigdheden voor beginnende hoveniers

Wanneer je voor jezelf begint als hovenier kan het best een zoektocht zijn. Het is lastig om te ontdekken wat je nodig hebt, hoe je dingen aan moet pakken en waar je dingen kunt vinden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om alles zakelijk op een rijtje te hebben voordat je kunt gaan starten als zelfstandige of ondernemer. Hierna is het belangrijk om op zoek te gaan naar de benodigde tools. Gereedschap is natuurlijk nodig om te hebben aangezien het jou in staat stelt om het werk uit te voeren. Maar wat heb je precies nodig en welke spullen kun je ook achterwege laten? In deze blog benoemen we de belangrijkste producten zodat jij snel en gegarandeerd een vliegende start kunt gaan maken!

Alles begint bij een goede basis

Het zijn van een hovenier vereist allereerst het hebben van de belangrijkste basis tools. Dit klinkt natuurlijk logisch en vanzelfsprekend maar is daardoor niet minder belangrijk. Kies dus voor sterke en kwalitatief goede producten als het gaat om een hark, schep, schoffel, batsen en scharen. Door te investeren in goed gereedschap, zul je hier langer mee kunnen doen. Daarnaast is het belangrijk om deze spullen goed op te bergen zodat vroegtijdige beschadigingen voorkomen worden.

Alles voor het zwaardere werk

Bij klussen als o.a. snoeien is het onmogelijk om alles met de hand te doen. Hierbij is het dus van belang dat je ook heggenscharen en/of kettingzagen in huis hebt. Zo kunnen ook eventuele bomen omgezaagd worden wanneer dit nodig is. Ook hiervoor geldt dat het voor de lange termijn belangrijk is om te kiezen voor kwalitatief goede producten en tijd en geld te investeren in het onderhoud.

De tools voor het perfecte straatwerk

Wanneer straatwerk onderdeel is van jouw taken, is het belangrijk om de juiste spullen te hebben om dit te kunnen realiseren. Bij het leggen van straatwerk komt het e.e.a. kijken aangezien het best een klus is om tegels of stenen perfect recht, strak en als onderdeel van een gelijkmatig gelegd straatwerk te leggen. Daarom is het belangrijk om allereerst een egalisatieschuif in huis te hebben. Met deze tool voorzie jij de tegels van een perfect egale ondergrond. Dit heeft een groot effect op het eindresultaat aangezien een strakke ondergrond de basis is voor een mooi resultaat. Ook een schuifbord, trilplaten, tegelklemmen en kniebeschermers zijn benodigdheden die jouw werk een stuk mooier en gemakkelijker maken.

Weet jij inmiddels wat jij wilt aanschaffen als beginnend hovenier? Het assortiment aan hoveniersproducten en straatwerkgereedschap op www.visserenvisser.nl is groot genoeg om de geschikte en juiste items te vinden. Heb je nog twijfels of vragen? Neem dan contact met Visser & Visser op. Zij kunnen jou uitgebreid advies geven en tips geven bij het aanschaffen van de juiste producten!

Recente berichten