Het beste speelgoed voor peuters: Lego Duplo

Blog Het beste speelgoed voor peuters: Lego Duplo

Proberen het perfecte speelgoed voor je peuter te vinden kan af en toe knap lastig zijn. Met zoveel verschillende opties is het moeilijk om te weten wat je moet kiezen. Als je op zoek bent naar speelgoed dat je kleintje urenlang zal vermaken, dan kun je hem een set Lego Duplo blokken geven. Iedere ouder met kleine kinderen zal dit beamen. In dit blogartikel vertellen we je graag wat meer over Lego Duplo.

Wat is Lego Duplo?

Lego Duplo is een lijn constructiespeelgoed die speciaal is ontworpen voor peuters en jonge kinderen van 1,5-5 jaar. De blokjes zijn twee keer zo groot als gewone Legoblokjes, waardoor ze voor kleine handjes veel gemakkelijker vast te pakken en mee te bouwen zijn. Lego Duplo sets zijn er in allerlei thema's, van dinosaurusavonturen tot boerderijdieren tot het stadsleven. En omdat ze door Lego worden gemaakt, weet je dat ze duurzaam zijn. Deze sets vind je uiteraard bij de speelgoed winkel.

Waarom Lego Duplo het beste speelgoed voor peuters is

Er zijn zoveel redenen waarom Lego Duplo het beste speelgoed is voor peuters, maar hier zijn er een paar:

Ze helpen bij de fijne motoriek

Het oppakken en hanteren van kleine voorwerpen is belangrijk voor het ontwikkelen van de fijne motoriek, en er is geen betere manier om dat te doen dan met Lego Duplo blokken. De blokjes zijn voor kleintjes goed op te pakken en zijn dusdanig groot dat ze het ook niet gemakkelijk in hun mond stoppen.

Ze bevorderen creativiteit en verbeelding

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om wat je kind kan bouwen met Lego Duplo blokken. En omdat ze er in zulke leuke thema's zijn, kan je kind zijn fantasie echt de vrije loop laten tijdens het spelen. Speelt jouw kleine het liefst met politie, boerderijdieren of iets anders?

Ze moedigen samen spelen aan

Een van de leuke dingen van Lego is dat zowel kinderen als volwassenen ervan kunnen genieten. Dus als je kind je begint te vragen om samen met hem te bouwen, beschouw het dan als kwaliteitstijd voor het gezin! Door samen aan een bouwwerk te werken leert je kind samenwerken en delen. Dit zijn essentiƫle vaardigheden voor de rest van het leven.

Lego Duplo, het ideale speelgoed

Als je op zoek bent naar speelgoed dat je peuter urenlang vermaakt en bezig houdt, kijk dan niet verder dan Lego Duplo blokken. Dit grote constructiespeelgoed is speciaal ontworpen voor jonge kinderen van 1,5-5 jaar, en ze zijn er in allerlei leuke thema's. Niet alleen zijn ze ontzettend leuk om mee te spelen, maar ze bevorderen ook belangrijke vaardigheden zoals de ontwikkeling van de fijne motoriek, creativiteit, coƶperatief spel en vroeg academisch leren. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel en haal vandaag nog een set (of twee) Lego Duplo blokken op!

Recente berichten