Leukste bezienswaardigheden in Berlijn

Blog Leukste bezienswaardigheden in Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn, wie wil dat nu niet? Je kunt met vrienden of vriendinnen afreizen naar Berlijn of juist met je familie. In ieder geval is er voor iedereen wat wils in deze bruisende stad. In Berlijn is namelijk veel geschiedenis en veel mooie punten die je kunt bezoeken. Hieronder lees je de leukste bezienswaardigheden in Berlijn die echt het bezoek waard zijn.

De Berlijnse muur

Het bekendste monument van Berlijn is misschien wel de Berlijnse muur. De Berlijnse muur is ontstaan door de Koude Oorlog. De DDR wilde niet dat de Oost-Berlijners naar West-Berlijn gingen. Vandaar dat door heel Berlijn een muur werd neergezet zodat dat niet meer zou gebeuren. In de stad zijn nu nog restanten van de muur te vinden en het is zeker een kijkje waard. Je hebt bijvoorbeeld de East Side Gallery, dit is een stukje van de muur waar allemaal graffiti op is gemaakt. Naast dat heb je ook een monument van de muur, waar je alle slachtoffers kunt zien en waar je een museum hebt over de muur.

De Reichstag

De Reichstag wat gevestigd is in Berlijn is het parlementsgebouw van heel Duitsland. Vanuit hier wordt het hele land bestuurd en hier worden ook belangrijke besluiten genomen. De Reichstag is ooit in de brand gestoken in 1933, in die tijd kwam Hitler net aan de macht. Het schijnt dat de Nederlandse communist Marinus van der Lubbe de brand heeft aangestoken. Hij is opgepakt en is vervolgens helaas vermoord door Hitler en zijn aanhangers. Dit gebouw kent heel veel geschiedenis en is dus zeker een bezoekje waard.

Gedächtniskirche

Deze mooie kerk die gevestigd is in Berlijn kent ook enorm veel geschiedenis. De kerk is namelijk ernstig beschadigd geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bouw van deze kerk is begonnen in 1891 en de kerk staat er nu nog steeds. Het bijzondere aan deze kerk is, dat het niet meer helemaal heel is.

Recente berichten