Nederland ontdekken? Dit zijn mooie plekjes

Blog Nederland ontdekken? Dit zijn mooie plekjes

De meeste mensen die op vakantie gaan, gaan naar het buitenland maar ook Nederland heeft ontzettend veel mooie plekjes. Dus ben je opzoek naar een mooie vakantiebestemming in Nederland of wil je Nederland wat beter leren kennen? Hieronder vind je een aantal leuke plekjes in Nederland.

 

Giethoorn

Een van de mooiste plekjes in Nederland is Giethoorn, ook wel Venetië van het noorden genoemd. Dit komt omdat Giethoorn voor het grootste deel uit water bestaat. Van kleine grachtjes met schattige bruggetjes tot een groot meer waar je perfect kan zwemmen en rondvaren. Er zijn dan ook vele opties om het water op te gaan. Zo zijn er roeibootjes, kano’s, rondvaartboten maar je kan bijvoorbeeld ook gaan suppen. Dan sta je op een soort surfplank en peddel je jezelf naar voren. Ondertussen kom je langs allerlei leuke winkeltjes en terrasjes waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de natuur. Giethoorn is erg toeristisch maar dat kan ook niet anders met de prachtige natuur. 

 

De wadden eilanden

Nederland heeft maar liefst vijf prachtige wadden eilanden. Alle eilanden lijken op elkaar maar toch hebben ze net allemaal een andere sfeer. Zo is Texel best wel groot en daar zijn vele activiteiten te doen. Schiermonnikoog is juist weer wat kleiner en is perfect om lekker op het strand te liggen. Een ding wat ze allemaal gemeen hebben met elkaar is de prachtige natuur en het strand. Heerlijk fietsen door de duinen of lange strandwandelingen over het strand. Bezoek nog even een dorpje en neem een duik in de zee. Er zijn genoeg dingen die je kan beleven op de Nederlandse Wadden eilanden. 

 

Kinderdijk

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland. Als je opzoek bent naar typisch Nederlandse plekken dan is Kinderdijk wel wat voor jou. Dit staat namelijk vol met molens. Kinderdijk is omringt met water en mooie dijken met daarop molens. Het dorp zelf heeft maar 800 inwoners en is dus enorm knus.

Recente berichten