Blogs

De onderstaande blogs zijn gepubliceerd op de website bruggen-bouwen.nl

Nooit meer te druk of openstaan voor alle prikkels?


Nooit meer te druk

"Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld" beloofde Tony Crabbe op de omslag van zijn boek 'Nooit meer te druk'. Nou, ik heb van zijn boek gesmuld.

Beste lezer, ken je dat? Het gevoel dat je een geestverwant herkent? In mijn geval is het iemand met veel meer basis en gezag dan ik ooit zal hebben. Terecht. Tony Crabbe is bedrijfspsycholoog en baseerde zijn boek op onderzoek en ervaringen bij onder andere Microsoft en Disney. Een grootheid dus. Maar het maakt de vreugde van de herkenning er niet minder om.

Al vanaf 1999 ben ik actief om bedrijven te helpen met hun e-mail, taken, projecten en agenda's. Te helpen om ermee om te gaan bedoel ik. Om het werk zo te organiseren, dat je er met plezier mee om kunt blijven gaan. Dat niet het werk, je mailbox en je agenda de baas zijn, maar jij.

En mensen nog aan toe, wat was het al die jaren een strijd. Want "wie ben jij nou om mij te vertellen, dat ..." en vul zelf verder maar in. Misschien had het verzet ook wel te maken met het feit, dat ik mezelf niet alleen als een soort onheilsprofeet wilde presenteren. Met Covide heb ik immers al vanaf 1999 een set met tools, waardoor het organiseren van werk onder relaties en projecten in digitale dossiers beschikbaar is. Maar ach, natuurlijk begrijp ik ook heel goed de argwaan van 'wij van WC-eend adviseren WC-eend".

Toen liet in januari 2016 het onderzoeksrapport ‘Fully engaged’ zien, dat betrokken medewerkers voor 516% meer inkomsten zorgden! Door hogere productiviteit, grotere klanttevredenheid en minder verzuim. Betrokkenheid! Niet als in zoveel mogelijk doen, maar vanuit de eigen kracht als een creatief cadeau van medewerkers aan hun werkgever. Omdat die hen ruimte geeft om niet druk te hoeven zijn met het wegwerken van mailtjes, maar de eigen kwaliteit in te brengen.

Want beste lezer, timemanagement is geen oplossing, evenmin is steeds efficiënter werken dat. En ook een product als Covide is dat op zichzelf helemaal niet natuurlijk. Het gaat om het maken van keuzes. Om creatief samenwerken en het werk slim en effectief verdelen. En bovenal: Beter presteren gebeurt als je beter in je vel zit. En dat gebeurt door het stellen van prioriteiten.

Een frase in het boek 'Nooit meer te druk' staat echt op mijn netvlies gegrift: een gezin zit aan tafel. Vader heeft zijn mobiel geregeld even in de hand, want hij heeft ozo belangrijk werk en dus ook geregeld verschrikkelijk belangrijke berichten. Via zijn Inbox, via WhatsApp, via Telegram en uiteraard via Messenger en Facebook. Zoals in elk gezin vragen de kinderen om aandacht. Maar als 'Joyce' haar verhaal wil vertellen, zegt pappa gedecideerd: "Nu even niet. Pappa moet even iets belangrijks doen."

Ik krijg het beeld niet uit mijn hoofd.
Het beeld en de emotie in het hoofd van Joyce: ik ben dus niet zo belangrijk voor pappa als ....

Van harte aanbevolen, dit heerlijke boek 'Nooit meer te druk' dat korte metten maakt met de mythe, dat 'druk zijn' en 'drukdoenerij' een mens gelukkig kunnen maken. De mythe dat 'succes' uiteindelijk te maken heeft met keihard en nog harder werken. Echt succes realiseer je niet via stress en een overvolle agenda, waarin geen ruimte is voor je beste vrienden en je gezin. Integendeel.


Eerder verschenen blogs


administratorBlogs

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?