Blogs

De onderstaande blogs zijn gepubliceerd op de website bruggen-bouwen.nl

Procesefficiency: de brug naar werkplezier en effectief resultaat


Procesefficiency: brug naar werkplezier en effectief resultaat

"Procesefficiency: de brug naar werkplezier en effectief resultaat" op een rij gezet via een gefilmd interview met één van onze klanten, Nick Domburg, partner bij LIMES international en Willem Massier, founder en directeur van Covide.

Op deze site vind je blogs over wat we vanaf 1999 met Covide proberen te bereiken: bruggen bouwen. Intern op de werkvloer en tussen de werkvloer en de top van een organisatie en extern tussen een organisatie en zijn klanten. Vanuit de gedachte, dat samenwerken verbindt, inspireert en uiteindelijk effectief het beste resultaat oplevert. Natuurlijk is efficiency daarbij heel belangrijk. Maar altijd wel in dienst van de processen die effectief tot het beste resultaat leiden.

Wat is procesefficiency in jouw optiek?

Procesefficiency gaat om het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van processen; stroomlijnen, waar dat mogelijk is.
Want waar niet efficiënt wordt gewerkt, gaat veel energie verloren en het gaat ten koste van het bedrijfsresultaat.

In hoeverre zie je dit op dit moment terug bij bedrijven?

In de maakindustrie is het vaak tot op de komma geregeld, maar in de dienstverlening zijn we nog lang niet zover. Denk bijvoorbeeld aan het NIET borgen van afspraken onderling. Wie doet wat en wanneer? En … wie is verantwoordelijk voor de controle?

Hoe kan er ingespeeld worden op deze ontwikkelingen?

Door ook in de dienstverlening serieus werk te maken van het verbeteren en borgen van processen. Daarbij kun je natuurlijk gebruik maken van software. Het is dan wel heel belangrijk dat deze goed geïmplementeerd wordt en past binnen een bedrijfscultuur.

Waarom is dat belangrijk?

Het zou niet mogen voorkomen, dat collega’s elkaar niet helpen, wanneer er - bijvoorbeeld klantgerelateerde - problemen ontstaan. Door niet adequaat in te spelen, omdat de bedrijfscultuur daar niet op is ingericht.

Wat doet Covide precies?

Covide helpt om zowel intern als extern de organisatie goed op de rit te krijgen en te houden. Intern moet je denken aan het bevorderen en borgen van samenwerken en het stroomlijnen van werkzaamheden. Extern gaat het om klanten. Weten wat je klant echt wil en daar pro-actief op inspelen via aftersales, service en crossselling.

Hoe wordt dat aangepakt?

Het allerbelangrijkste is, dat iedereen van directie tot de werkvloer de noodzaak in ziet van klantgerichtheid en samenwerken. Het blijft dus niet bij software leveren en implementeren daarvan. Sterker: Daar begint het niet eens. Het begint bij gemotiveerde medewerkers, die van de directie de mogelijkheid krijgen een nieuwe manier van werken te leren en daar resultaten van te ervaren. Zo verandert de bedrijfscultuur gaandeweg en niet opgelegd.

Nick Domburg, partner bij LIMES international haakt aan ...

Wat doet Limes International precies?

LIMES international biedt volledig geïntegreerd advies aan bedrijven en expats die internationaal opereren. De ervaring leert dat u bij grensoverschrijdende activiteiten niet alleen met fiscale vraagstukken te maken krijgt. Ook issues op het gebied van internationaal arbeidsrecht, verzekeringen, pensioen en salarisadministratie bepalen in hoeverre de internationale activiteiten succesvol zullen zijn. Deze vraagstukken zijn onlosmakelijk met het fiscale vakgebied verbonden en vereisen een geïntegreerde benadering.

Waar komt de behoefte om een samenwerking aan te gaan vandaan?

We waren op zoek naar een oplossing in de vorm van een elektronisch dossier, waarin op client/project niveau zowel e-mail verkeer als elektronische documenten opgeslagen kunnen worden en volledig doorzoekbaar moest zijn. Daarnaast diende de oplossing volledig webbased te zijn en Google-georiënteerd. Covide werd een perfecte partner voor ons, want heeft dit allemaal in één oplossing samengebracht.

Hoe is dit aangepakt?

Heel veel samenwerking, samen doorontwikkelen van Covide

Wat heeft het dit bedrijf uiteindelijk opgeleverd?

Sneller en gemakkelijker delen van informatie, any place, any time, anywhere. Betere samenwerking en op weg naar paperless office.

Heeft u een tip aan andere ondernemers als het aankomt op Procesefficiency?

Neem contact op met Covide! Zij denken graag met u mee!


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vjdkv1MdJmI[/embed]

Wil je meer weten over LIMES international? Surf dan naar https://www.limes-int.com/


Eerder verschenen blogs


administratorBlogs

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?