Blogs

De onderstaande blogs zijn gepubliceerd op de website bruggen-bouwen.nl

Hoe gaan werkgevers om met werkdruk?


werkdruk

TNO berekende eerder dat 36 procent van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress, vooral door hoge werkdruk. Dat kost werkgevers jaarlijks 1,8 miljard euro. Daarbij zijn de persoonlijke gevolgen voor medewerkers en klanten nog niet meegerekend. Ondanks de mogelijke voordelen die een goede aanpak kan leveren, blijven werkgevers achter, zegt de inspectie SZW.

Het bovenstaande kan je nalezen in een artikel met te downloaden PDF op de site arbo-online.nl. Het artikel is daar geplaatst op 17 november 2016. Maar echt verrassend kan het toch eigenlijk niemand in de oren klinken? In het onderwijs zijn de cijfers nog dramatischer. Met bijvoorbeeld het tijdelijk sluiten van scholen als gevolg. 

Betrokken medewerkers vinden een plezierige werkomgeving het belangrijkst
Op deze site ben ben ik ooit begonnen met het schrijven van blogs over het belang van betrokken medewerkers vanuit het gezichtspunt van ons, ondernemers en werkgevers. Betrokken medewerkers, dat zijn mensen die graag trots zijn op jouw bedrijf. Natuurlijk vinden zij een goed salaris belangrijk, maar veel belangrijker dan dat vinden zij een plezierige werkomgeving.

(Tip: als je lid wordt van de gekoppelde LinkedIn groep, kun je actief op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe blog wordt geplaatst. Je kan daar ook reageren of zelf een bijdrage plaatsen.)

Als de werkdruk te hoog wordt, worden er fouten gemaakt
Nee, geen enkele plichtsgetrouwe medewerker vergeet afspraken met opzet. Door de dagelijkse drukte kan je mondelinge afspraken die niet worden vastgelegd simpelweg ‘vergeten’ of over het hoofd zien. De consequenties kunnen dan heel vervelend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor collega’s en klanten. Je leest er onder andere over in deze blog over werkdruk en werkstress met als conclusie: ‘Als de werkdruk hoog is en de werkstress toeneemt, zie je al snel taken over het hoofd’.

Onderzoeken delen dezelfde conclusies
Alleen al dit jaar zijn er resultaten gepubliceerd van diverse onderzoeken, die allemaal diezelfde conclusies trekken:

  • medewerkers ervaren een zo hoge werkdruk, dat het hen werkstress oplevert
  • werkstress zorgt voor onzorgvuldig werk
  • gevolgen daarvan zijn vervolgens een veel minder dan mogelijk bedrijfsresultaat door
    • ontevreden klanten, en dus minder omzet
    • minder rendement
    • hoger ziekteverzuim
  • met als gevolg hogere kosten

Staat de aanpak van werkdruk dus hoog op onze agenda?
Aanpakken van werkdruk. Het zou hoog op de agenda moeten staan van werkgevers, maar staat daar vaak niet. Werkdruk in organisaties wordt in de meeste gevallen niet effectief aangepakt. Dat concludeert de Inspectie SZW uit eigen onderzoek. Maar slechts 20 procent van de geïnspecteerde bedrijven heeft een goede aanpak van werkdruk, meldt hetzelfde onderzoek. Uitval door stress is in de afgelopen vijf jaar acht keer zo hoog geworden.

De vraag blijft dus onverminderd: Ben jij wakker?

De oplossing?
Ik denk dat DE oplossing niet bestaat, omdat de situatie in geen enkel bedrijf precies gelijk is. Ik ben hier wel al sinds 1997 actief mee bezig. Misschien heb jij ook wat aan onze denkrichtingen? Lees er hier meer over ...


Eerder verschenen blogs


administratorBlogs

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?