Blogs

De onderstaande blogs zijn gepubliceerd op de website bruggen-bouwen.nl

Zelfsturende teams met coachend leiderschap: de Nederlandse variant?


zelfsturende teams

‘Wij hebben op 100 uitvoerende medewerkers 1 kantoormedewerker en we kúnnen een beroep doen op een coach, maar die heeft geen beslissingsrecht. Onze organisatie werkt met zelfsturende teams, zonder tussenkomst van leidinggevenden. Ons team is zelf verantwoordelijk.’

Een zeer succesvolle organisatie gebaseerd op zelfsturende teams

Afgelopen zaterdag stond het in onze Barneveldse Krant. Je weet wel, het enige zelfstandige lokale dagblad in Nederland. Een prachtig artikel over het afscheid van Jos van Damme van een door hem opgezette en zeer succesvolle organisatie. Jos deed tot zijn vijftigste wetenschappelijk werk. Het beviel hem niet. Zijn ‘baas’ was totaal niet geïnteresseerd in wat hij deed als zijn werk maar werd gepubliceerd en hij geciteerd. Jos schoolt zich totaal om. Hij wordt een gepassioneerd man in de zorg en start een Buurtzorgteam in Voorthuizen. Hij wordt iemand die echt vanuit de praktijk vertelt, wat hier op LinkedIn vaak wordt ontkend: zelfsturende teams kunnen zeer succesvol zijn. Als model, als werkplek voor enthousiaste medewerkers en - niet het minst belangrijk toch - met ontzettend veel waardering van de klanten.

Het is niet Amerikaans en dus niet gewenst?

Vorige week schreef ik de blog ‘Allemaal anders en toch samenwerken?’ mede als eerbetoon aan het werk van de Nederlandse organisatiepsycholoog prof. dr. Geert Hofstede. Met zijn zoon Gert-Jan schreef hij het in zeventien talen vertaalde boek ‘Allemaal andersdenkenden’. Daarin maken deze wetenschappers korte metten met het zonder meer heilig verklaren en toepassen van Amerikaanse managementprincipes in compleet andere culturen zoals de Nederlandse. De Hofstedes concluderen op basis van heel veel onderzoek dat in vrijwel elk land de mensen een duidelijk cultuurbepaalde basisprogrammering hebben meegekregen.

Je organisatie bouwen op typisch Nederlands fundamenten?

In Amerika is de basisprogrammering ‘de markt’. In Nederland is de basisprogrammering ‘consensus’. Hier wordt net zo lang gesproken over de geschilpunten, totdat er een formule is gevonden die voor elke deelnemer aanvaardbaar is. Dat kun je leuk vinden of niet. Maar dit is zoals het is. Je vindt deze basisprogrammering overal in de Nederlandse cultuur terug. We zijn er door de eeuwen heen groot mee geworden. Nu kun je als Nederlandse organisatie toch proberen om te bouwen op een niet Nederlands fundament met Amerikaanse managementprincipes. Je kan ook proberen te bouwen op het oer - Nederlandse fundament van samenwerken in de polder. Icare probeert het eerste en heeft op elke zes medewerkers één manager. Buurtzorg doet het tweede en werkt met zelfsturende teams, waarbij op elke honderd medewerkers in het veld maar één kantoormedewerker hoeft te zijn. Dit systeem zou in Amerika misschien nooit gaan functioneren, maar Jos van Damme en met hem vele anderen laten zien, dat dit in Nederland uiterst succesvol is.

Wel in de zorg, niet in de zakelijke dienstverlening?

Vraagje: als zoiets in die als uiterst lastig geclassificeerde zorg wel kan, zou het dan misschien ook een idee zijn om het op een dergelijke manier in de zakelijke dienstverlening toe te passen?


Eerder verschenen blogs


administratorBlogs

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?