Blogs

De onderstaande blogs zijn gepubliceerd op de website bruggen-bouwen.nl

Plotseling stond ik er alleen voor


Samen groeien als team ll BruggenBouwen

'Na flink wat wisselingen van de wacht van managers stond ik er ineens alleen voor'

Je focust je op die ene functie. Die wordt op een dag van jou... denk je. Onderweg krijg je te maken met tegenslagen. Hoe ga je hiermee om?

'Ik wilde hier zo graag bij horen'
Ik werk inmiddels 11 jaar voor het bedrijf waar ik ooit als stagiair dagelijks 4 uur voor heb moeten reizen. Ik wilde zo graag bij deze club horen, dat ik toentertijd een sprong in het diepe heb gewaagd, mijn familie en vrienden achter heb gelaten en ben verhuisd om dichterbij mijn werk te kunnen wonen. In eerste instantie maakte ik stappen in de goede richting. Van stagiair werd ik parttimer en van parttimer werd ik fulltimer en ik kon mijn geluk niet op toen ik de kans kreeg om assistent manager te worden. Echter bleek na verloop van tijd dat de managers onder wie ik werkte weinig tijd staken in mijn ontwikkeling als manager en ik deed gewoon wat er van mij werd gevraagd.

Na flink wat wisselingen van de wacht van managers stond ik er ineens alleen voor. Hier en daar kregen mijn team en ik wat ondersteuning van andere managers, maar dit was slechts een tijdelijke oplossing en ik wilde heel graag de permanente oplossing zijn. Van het hogere management kreeg ik echter te horen dat ze mij nog niet ervaren genoeg achtten om het team zelfstandig aan te sturen en deze naar een hoger niveau te tillen. Dit was een enorme tegenslag, maar ik bleef mijn best doen om te bewijzen dat ik wel de juiste persoon op de juiste plek was. Ondanks mijn inspanningen werd er uiteindelijk toch een manager van buiten het bedrijf aangenomen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Het eerste gesprek met de nieuwe manager bleek van groot belang voor mijn carrière. We hadden namelijk hetzelfde doel voor ogen; we wilden allebei doorgroeien en hadden elkaar nodig om dit te realiseren. We spraken af dat we samen zouden investeren in mijn ontwikkeling als manager. Het was erg confronterend om te zien hoeveel ik eigenlijk toch nog moest leren, maar ik pakte elke gelegenheid aan om mezelf te verbeteren. Ook binnen het team werd kritisch gekeken naar de aanwezige ontwikkelpunten en door zijn open en vooral positieve manier van communiceren en oog voor de onderlinge sfeer, heeft niemand de werkwijze van de nieuwe manager als negatief ervaren.

Na ruim een jaar bleek deze werkwijze zijn vruchten af te werpen en kreeg ik steeds meer de ruimte om zelfstandig het team aan te sturen. Inmiddels is mijn manager doorgegroeid binnen het bedrijf en ben ik al enige jaren manager van het team waar ik ooit als stagiair ben begonnen. Ik investeer nu in mijn team, zoals uiteindelijk ook in mij is geïnvesteerd en kijk ik kritisch naar de aanwezige ontwikkelpunten, communiceer ik op een open en vooral positieve manier en heb ik oog voor de onderlinge sfeer.

Omdat ik heb geleerd dat een team meer kan worden gehaald als er aandacht wordt besteed aan deze punten, word ik nu ook ingezet binnen andere teams binnen het bedrijf.

Deze blog werd geïnspireerd door een toegezonden mail.


Eerder verschenen blogs


administratorBlogs

Probeer Covide kosteloos uit

 

Je kan meteen beginnen in een online demo-kantoor.

Met behulp van onze uitgebreide Cursus Handleiding en persoonlijk contact vind je snel je weg.

 

>>  Gratis uitproberen?